Honda vrtni traktor HF 2317 HME

Na zalogi
Cena z DDV
6.603,00 €
Blagovna znamka: Honda
Šifra artikla: HF2317HME
Kategorije: Vrtni traktorji, Urejanje okolice, Kosilnice

Deli z ostalimi:     

Idealne za velike zelenice, parke in športna igrišča Honda traktorske kosilnice so napredno in vzdržljivo orodje za košnjo in povečajo tako učinek kot užitek.

Te kosilnice so izdelane za najboljši možni učinek, ne glede na vrsto trave, ki jo kosite. Natančno pokosijo katerokoli zelenico in za sabo ne puščajo nobenih nepokošenih ostankov. Opremljene s Honda motorjem, vas ne bodo nikoli pustile na cedilu in motor bo vedno gladko tekel. Traktorske kosilnice Premium ponujajo tri dodatne lastnosti: pobiranje trave ali listja, deflektor za usmerjanje izmeta in enostavno mulčenje. Da boste lahko veliko zelenico imeli čim bolj popolno, smo traktorske kosilnice opremili s širšo širino košnje, udobnim sedežem in drugo opremo, ki zagotavlja izvrstno učinkovitost. V-twin motorji zagotavljajo brezhibno in zanesljivo delovanje. Rezila vklapljate z enostavnim pritiskom na gumb, hidrostatičen prenos pa poskrbi, da veliko zelenico pokosite do popolnosti in vam to ne vzame preveč časa.

Optiflow

Ventilator pod pokrovom rezalnika izboljša pretok zraka med rezalnikom in vrečo za travo. To znatno izboljša zbiranje pokošene trave v vrečo. Ključ do učinkovite košnje je močan in pravilno usmerjen pretok zraka. Honda Optiflow je sistem, ki združuje močno sesanje in nizko turbulentni pretok zraka. Ta kombinacija pomaga ohranjati moč ob delovanju motorja, zmanjšuje hrup in zmanjšuje akumuliranje pokošene trave. Ventilator, ki je nameščen na rezalni del pritegne zrak iznad motorja, s čimer omogoča hlajenje motorju ter mu s tem zagotovi večjo moč.

Ojačan vpih zraka

Običajen rezalni del je praviloma zaprt in omejen, a pri Hondi smo ugotovili, da lahko zajame več zraka, če ostane odprt. Tako smo dodali več odprtin na vrh rezalnega dela in povečali dovod zraka.

Izmet trave

Za izboljšan izmet trave smo razvili posebno korito za izmet v obliki konusa. Zaradi svoje posebne oblike se trava v njem ne zamaši, ampak brezhibno nadaljuje pot v vrečo.

Pospešek

Dva ventilatorja, pritrjena vsak na eno rezilo, potegneta zrak skozi odprtine. Ta pospešeni dovod zraka zatem kanala ventilatorja usmerita in odpihata pokošeno travo v vrečo.

Vreča za travo

Večja kot je vreča, večji dovod zraka ji omogoča. Izgled vreče v slogu flamenko obleke je največja vreča za travo na tržišču in s tem zagotavlj hrambo največjo možno količino pokošene trave.

Versamow™ spremenljiv sistem mulčenja

Z eno samo ročico bo Hondin sistem Versamow ali zbiral pokošeno travo v vrečo ali pa jo bo dokončno zmlel in jo odvrgel nazaj na trato kot naravno gnojilo Za najboljše rezultate mulčenja, morajo biti koščki odrezane trave dovolj majhni, da dosežejo korenino rastline in da zmanjšajo formacijo stebla. Količina koščkov odrezane trave mora biti ustrezno prilagojena, da se izognemo kopičenju odloženih koščkov, saj preveč nakopičenih ostankov trave zaduši travnate bilke (porumenijo) in sprožijo sušenje trave. Z enim potiskom ročice lahko nadzirate količino zbrane trave v vreči in se s tem izognete preveliki količini odložene trave. Če je vaša trava previsoka, ker je niste imeli časa pokositi, odprite okno do konca in pričnite s košenjem visoke trave, v vrečo pa se lahko zbere visoka trava.

Profesionalen motor

Vsi Honda motorji so opremljeni z OHV (over head valve–nadglavni ventil) in vsebujejo rokav cilindra iz nerjavečega jekla, krmilni ležaj na gredi, visoko zmogljiv zračni filter in jekleni pokrov ventilatorja.

Honda motor

Kot pionir v izdelavi 4-taktnih in V-twin motorjev, je Honda vodilni proizvajalec motorjev na svetu v svojem razredu. Zanesljivost in izvrstna učinkovitost naših motorjev sta legendarni in zato nam zaupajo tako posamezniki, kot profesionalci in industrijski trgi. Zato naša sodobna kosilnica vsebuje: • Raztezovalnik za enostaven zagon in ponovni zagon. • Najnižjo porabo in najnižjo stopnjo emisij v primerjavi z kosilnicami drugih proizvajalcev. Naši profesionalni OHV motorji so posebej razviti za velike napore in vsebujejo rokave iz litega železa, podporo gredi, zračni filter velike kapacitete in jeklen pokrov ventilatorja.

Sinhronizirano delovanje rezil

Obe rezili sinhrono pokrivata rezalni del, kar pripomore k natančni košnji in prepreči, da bi deli trate ob obračanju izostali. Obstajata dve vrsti rezalnikov : prvi vsebuje asinhrono rezilo, drugo sinhrono rezilo. Asinhroni rezalniki vsebujejo dve asinhroni rezili, ki sta rahlo odmaknjeni drug od drugega. Sinhroni rezalniki so sestavljeni iz dveh rezil, ki sta sinhronizirani z jermenom, ki vzdržuje 90 stopinjski kot. Prednost sinhroniziranega rezalnika je sposobnost nenehnega delovanja, kar kosilnici omogoča, da kosi tudi ob obračanju, obenem mu omogoča boljši pretok zraka pod rezalnim delom, kar pomeni, da vreča vsesa vso pokošeno travo, zmanjša pa se možnost, da bi se vhod v vrečo zamašil.

Lastnosti izdelka

Model HF 2317 HME
Motor Honda, 4-taktni, OHC V twin, GCV530
Moč motorja 9.7 kW – 2800/min.
Prostornina 530ccm
Hitrost 0 – 8.2 km/h
Prostornina rezervoarja 5,4 l
Količina olja v motorju 1,3 l
Hitrost 0-8,2 km/h
Menjalnik Hidrostatični
Tip rezil Dva noža (asinhrona)
Širina reza 92 cm
Višina košnje 30-80mm , 7 stopenj
Prostornina koša 280 l
Zmogljivost (pobiranje v koš) 100m2 2min 3sek
Mulčenje opcijsko
Izmet zadaj opcijsko
Vlečna naprava opcijsko
Pnevmatike spredaj 13×5,00 – 6
Pnevmatike zadaj 18×8,50 – 8
Dolžina 2.440mm
Širina 970mm
Višina 1.230mm
Masa 218 kg
Hrupnost 100 dB(A)

Poišči prodajalca

Dobro je vedeti
Honda Power Equipment

Official Honda Power Slovenia