Vzdrževanje kosilnice Honda.

Originalni rezervni deli vas stanejo manj!

Kosilnice Honda uživajo sloves, da so praktično neuničljive. Če ob uporabi upoštevate osnovna pravila vzdrževanja in uporabljate originalne dele, brezhibno delujejo desetletja. Enako velja za snežne freze Honda, za Hondine prekopalnike, vodne črpalke, agregate … V čem je skrivnost Hondine dolgoživosti?

Življenjska doba 25 let
Honda ima 70-letno tradicijo inovacij, testiranj in izpopolnjevanj. Zato so kosilnice Honda in druga mehanizacija za domačo in profesionalno rabo v vrhu po kakovosti in robustnosti. Poganjajo jih izredno zanesljivi 4-taktni motorji Honda, ki so poglavje zase v svoji kategoriji in jih v svoje stroje vgrajujejo tudi druge znamke, še posebej v svoje premium linije. Toda Honda enako pozornost kot motorjem posveča vsem sestavnim delom in zato lahko edina jamči 25 let življenjske dobe. Le 100 % Honda je prava Honda.

Na prvi pogled so neoriginalni rezervni deli pogosto enaki ali vsaj zelo podobni originalnim. A njihova izdelava in uporabljeni materiali še zdaleč niso enaki.

Zlato pravilo številka ena: naj vaša Honda ostane 100 % Honda!
Da bo vaša kosilnica Honda brezhibno delovala desetletja, jo redno vzdržujte in vedno uporabljajte samo Honda originalne dele. Vgradnja neoriginalnih delov lahko poškoduje vašo kosilnico in skrajša njeno življenjsko dobo. Če boste z neoriginalnimi deli prihranili zdaj, vas lahko to na dolgi rok precej stane.

Zakaj izbrati originalne dele?
Na prvi pogled so neoriginalni rezervni deli pogosto enaki ali vsaj zelo podobni originalnim. A njihova izdelava in uporabljeni materiali še zdaleč niso enaki. Če so neoriginalni deli bistveno cenejši kot originalni, za to obstajajo tehtni razlogi. Največkrat niso izdelani iz ustreznih materialov in ne izpolnjujejo visokih standardov Honde. Ogrozijo lahko delovanje ključnih funkcij, povzročijo okvare in posledično draga popravila.

Zlato pravilo številka dve: redno preverjajte olje!
Uporaba kosilnice Honda s premajhno količino motornega olja lahko resno poškoduje motor. Zato pred uporabo vedno preverite nivo olja in ga po potrebi dolijte. Olje zamenjajte po navodilih, ki so priložena vsaki kosilnici ali drugi napravi Honda. Vedno uporabljajte originalno motorno olje HONDA za 4-taktne motorje, ki ustreza SAE kategoriji 10W30. Uporaba olja, ki ne ustreza tej specifikaciji, skrajša življenjsko dobo motorja.

Kdaj na Honda servis?
Če upoštevate navodila, ki so priložena vaši kosilnici Honda (enako seveda velja za prekopalnike, agregate, snežne freze idr.), lahko osnovna vzdrževalna dela opravite sami. Originalno olje in originalne dele si priskrbite pri najbližjem prodajalcu. Po približno 100 do 150 ur delovanja pa se priporoča, da svojo Hondo peljete na servis in prepričani ste lahko, da vam bo delo z njo še dolgo v užitek.

Poiščite najbližjega zastopnika in pooblaščeni servis Honda Power Equipment tukaj.

Honda Power Equipment

Official Honda Power Slovenia