Novi ASIMO - pri Honda Robotics so pokazali najnaprednejšega robota na svetu

Danes je Honda v Bruslju predstavila svojega novega ASIMA*, človeku podobnega robota, ki je najnaprednejši tovrstni robot na svetu. Je rezultat oddelka za raziskave in razvoj Honda Robotics, ki dela na tem projektu od leta 1986.

*(ASIMO je kratica za : Advanced Step in Innovative MObility)

Novi ASIMO je precej izboljšan – je inteligentnejši, obvlada znakovni jezik, teče do hitrosti 9 km/h, lahko tudi vzvratno, lažje hodi po stopnicah, skače, poskakuje na eni nogi in ima precej izboljšane ročne spretnosti, saj lahko odpre steklenico in drži plastični lonček ne da bi ga zmečkal.
Izboljšana inteligenca:

· ASIMO je zdaj sposoben prepoznati obraze in glasove večih ljudi, ki govorijo naenkrat.

· ASIMO je po novem celo sposoben sprejemati avtonomne odločitve, da lahko svoje obnašanje prilagaja trenutnim spremembam v okolici. Naprimer: ASIMO lahko predvidi pot bližajočega se pešca in se mu izogne, da ne pride do trčenja.

Vse te izboljšave ga približujejo trenutku, ko bo lahko človeku dejansko pomagal na domu ali kjerkoli bo to pač potrebno.

Poleg ASIMA je Honda danes premierno predstavlja tudi UNI-CUB β (beta), novo osebno mobilno napravo, ki uporablja visoko tehnologijo za nadzor ravnotežja. UNI-CUB β se lahko preprosto s prenosom teže ali nagiba uporabnika premika naprej, nazaj, stransko in diagonalno.

Walk Assist je še dodatni prikaz uporabe te tehnologije za pomoč pri gibanju.

Oglejte si galerijo slik in posnetkov. Zagotovo bo navdušila tudi vas.

Vir: www.hondanews.eu

Slike: http://www.hondanews.eu/en/imageoverview/

Video: http://www.hondanews.eu/en/videooverview/

Več za medije: http://honda.isebox.net/asimo/
 

Honda Power Equipment

Official Honda Power Slovenia